Barion Pixel

Rendelj 20.000 Ft felett és ingyen szállítjuk!

Kattints ide! 

Hello Rossmann!

szeptember 11, 2024

Képzeljétek, a DotsDiet a Rossmann-boltok polcain is megvásárolható!  (Figyelem! A termékválaszték üzletenként eltérő lehet!) 

Végre sok olyan egészséges életmódra váltó fogyasztó is megtudhatja, hogy miért érdemes a DotsDiet diétát is támogató termékeit választani, akik eddig még nem tudták! 

Hogy miért? Mert a rost telít, a mikrobiomot támogatja, segíti az emésztést, dolgozik a normál vércukorszintért és koleszterinháztartásért, gyorsíthatja az anyagcserét és mindeközben nem növeli a kalóriabevitelt.

Az egészséges emberi szervezet számára a rost kiemelkedően fontos tápanyag. 

  1. A naponta megfelelő mennyiségben bevitt rost hozzájárulhat az optimális energiaellátáshoz úgy, hogy lassítja a bevitt szénhidrátok felszívódását, így hosszabb ideig fennmaradhat a magasabb energiaszint. Ez vitathatatlan előny, ha egész nap pörögsz, rohansz, netán sportolsz.
  2. A rostnak vízmegkötő tulajdonsága van, ami segíthet a megfelelő hidratáció fenntartásában. Ehhez azonban valóban fontos, hogy elegendő vizet fogyasszanak azok, akik rostban gazdag étrendet követnek.
  3. A rostok segítenek a telítettség érzésének fenntartásában, hiszen a rost és a bevitt folyadék együtt egy „masszává” alakul, megduzzad, így „jóllakottnak” érezheted magad. Ez bizony nagy segítség a súlykontrollban, az ideális testsúlyuk fenntartásában, és leginkább akkor, ha fogyni szeretnénk.
  4. A rostoknak lehet gyulladáscsökkentő hatása is, ami segíthet az izmok regenerációjában és a sporttal, mozgással kapcsolatos gyulladások csökkentésében.
  5. A rost segít fenntartani az egészséges emésztést, ugyanis táplálékául szolgál a bélbaktériumainknak. Megelőzi a székrekedést, mivel gyorsítja a bélmozgást és támogatja az emésztőrendszer működését. A rendszeresen bevitt étkezési rost hozzájárul a bélmozgás szabályozásához és a puffadás csökkentéséhez.
  6. Jelentősek a szív- és érrendszeri egészség megőrzésében.  A rendszeres rostfogyasztásnak pozitív hatása lehet a koleszterinszintre is, mivel segíthet a káros koleszterin (LDL) csökkentésében és a zsírok lassabb felszívódásában, ezzel a kardiovaszkuláris betegségek kialakulásnak esélyét csökkentetheti. A rostok segíthetnek csökkenteni a vérnyomást, ezzel hozzájárulnak a szív- és érrendszer egészségének megőrzéséhez.
  7. Szerepük van a vércukorszint stabilizálásában. A rostos élelmiszerek lassítják a szénhidrátok felszívódását, így segítik a vércukorszint stabilizálását. Ez különösen fontos a cukorbetegek és az inzulinrezisztenciában szenvedők számára.

A rostdús táplálkozás megvalósítása egyáltalán nem olyan bonyolult dolog, mint amennyire elsőnek tűnik. Sokszor elegendő lehet egy-egy főétkezés rostalapu shake-kel történő helyettesítése, legyen az reggeli édes shake vagy délben egy meleg leves. A húsok, sültek mellé fogyasztott köretünk legyen zöldségben, fermentált zöldségben, savanyúságban gazdagabb. Fogyassz minimális feldolgozott élelmiszert. 

A siker nem marad el! 

A DOTS DIET termékek alap összetevője a cikóriarost=inulin, mely egy valódi szuperfoodnak tekinthető. Íme néhány fontos élettani hatás, melyet az inulin a  szervezetedre gyakorol:

  • Prebiotikus hatás: A cikória rostok prebiotikumként működnek, vagyis segítik a bélflóra egyensúlyának fenntartását. Ez elősegíti az egészséges bélmozgást és az immunrendszer erősítését.
  • Gyulladáscsökkentő tulajdonságok: A cikória rostokban található gyulladáscsökkentő vegyületek segíthetnek csökkenteni az ízületi gyulladások és más gyulladásos betegségek kockázatát.
  • Méregtelenítő hatás: A cikóriarostok segítik a máj méregtelenítő folyamatait támogatva ezzel a szervezeted egészségét és energiaszintedet.
usercart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram