Barion Pixel

Rendelj 20.000 Ft felett és ingyen szállítjuk!

Kattints ide! 

A nyári gyümölcsökről – 3. rész

június 11, 2024

nyári gyümölcsök, málna, dotsdiet.com

Nincs még vége a meleg nyári napok által kínált finom idénygyümölcsöknek, melyek segítenek mindennapi rostbeviteled biztosításában.

Málna – A málna az ásványi anyagok közül nagy mennyiségben foglal magába cinket, mangánt, magnéziumot, foszfort, káliumot és vasat is, így a vashiányos vérszegénységben szenvedő emberek számára kifejezetten ajánlott a rendszeres fogyasztása.

Immunrendszerünk nagy barátja, kitűnő vértisztító, magas C-vitamin révén  - 100 gramm málna kb. 26 mg C-vitamint biztosít -  a vírusos és a bakteriális fertőzések leküzdésében is nagy segítséget nyújt, de a láz csillapításában sem utolsó.

Magas E-, K-, B-vitamin és béta karotin forrás. Jótékony hatású a magas vérnyomás esetén, rendezi vércukorszinted, sőt, menstruációs fájdalmak csillapításában is segít.

Magas A-vitamin tartalmának köszönhetően látásunk javításáért is felel. És azt tudtad, hogy megszűnteti a másnaposságot? Ez nagyon nagy segítség lehet a nyári partyk időszakában! 😊

Sok flavonoid vegyületet tartalmaz, (pl. antociánok, tannin, kvercetin, galluszsav, cianidin, pelargonidin, katechinek, kempferol, szalicilsav), melyek segíthetnek a rák, az öregedés, a gyulladások, és a neurodegeneratív betegségek megelőzésében.

Savlekötő tulajdonsággal is bír, ezért a refluxban szenvedő betegek is bátran fogyaszthatják.

A málna nem csak nagyon finom, de kalória- és zsírtartalma is alacsony. Ugyanakkor gazdag forrása az étrendi rostnak és antioxidánsoknak. 100 gramm málna mindössze 52 kalóriát tartalmaz, rosttartalma viszont 6,5 gramm. A málna apró magvai az emésztési folyamatokra is jótékony hatással vannak, ezért székrekedés vagy lassú anyagcsere esetén is kifejezetten ajánlott a fogyasztása. Diétába szuperül beilleszthető

A málna édes íze miatt kiváló shake-alap. A DotsDiet-nél tökéletes harmóniában áll a marcipánnal. Kifejezetten ajánlott mandula- vagy mogyorótejjel fogyasztani, hogy még finomabb legyen. Nyári melegben akár egy hűsítő, hideg gyümölcslevesként is elfogyaszthatod, de egy rohanós reggelen szuper napindító shake-et készíthetsz vele, mely a napi rostbeviteledhez is hozzájárul.

Sárgadinnye - Nagyon sok ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, így immunrendszer erősítő hatásához kétség sem fér. Napi egy sárgadinnye a szervezet számára szüksége ásványi anyagok és vitaminok jelentős részét biztosítaná.

Magas karotin tartalmának köszönhetően jó hatással van a rendszertelen vagy erős menstruációra. Béta-karotin tartalma a látás, a szemek egészségének megőrzésében is segít, illetve lázcsillapító és hatékony gyulladásos megbetegedések, különösen a bélgyulladások, ízületi gyulladások és a bőr gyulladások esetén. A sárgadinnye a köszvény és a reuma egyik legjobb természetes ellenszere.

A sárgadinnye élénkíti a veseműködést, tisztítja a vért. Szinte átmossa az egész szervezetet és segít a lerakódások eltávolítását.

Mivel víztartalma igen magas, segít szervezetünk folyadékszükségletének biztosításában. Ezért sejtjeid és bőröd is igen hálásak lesznek. Méregtelenítő hatása révén a hidratásál mellett sok bőrproblémát is leküzdhetsz általa: pattanások, aknék, ekcéma, allergiás kiütések.

Magas rosttartalma miatt a sárgadinnye segíti az emésztést, a bélrendszer egészségének megtartását. Rendszeres fogyasztása helyreállítja a megfelelő gyomor- és bélműködést, tisztítja és egészségesen tartja a bélrendszert, táplálja a mikrobiomot. Gyulladáscsökkentő hatása miatt bélgyulladások esetén is hatékony és még kíméletes is. Magas rost- és tápanyagtartalma miatt akár egy főétkezést is helyettesíthetsz vele. Magas gyümölcscukor tartalma órákon át energiával látja el a szervezetet, víztartalma pedig gondoskodik a telítettség érzésről, sokáig nem is leszel éhes. Érdemes fogyókúrádba, életmódváltásodba beilleszteni. A DotsDiet sárgadinnyés shake-je télen is elhozza neked a mediterrán nyarat. Készítsd el hidegen gyümölcslevesnek vagy egy egyszerű shake-nek, de gazdagíthatod granolával, diétás keksszel is. https://dotsdiet.hu/termek/sargadinnyes-barackos-shake/

usercart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram