Barion Pixel

Rendelj 20.000 Ft felett és ingyen szállítjuk!

Kattints ide! 

Smoothieval a fogyásért! 

június 7, 2024

Ha igyekszel egészségesen táplálkozni és minél több vitamint és rostot bevinni a szervezetedbe, akkor már találkozhattál a smoothie kifejezéssel, biztos te is kóstoltad már valamilyen ízben!  

Mi is a smoothie ?  Jellemző rájuk, hogy nagyon gyümölcsösek, rostokban és vitaminokban gazdagok, finomak és kevés kalóriát tartalmaznak. Tulajdonképp a turmixokhoz hasonlóan készül, csak tej helyett vízzel vagy gyümölcslével hígítjuk a ledarált gyümölcsöket. A turmixnál éppen ezért egészségesebb és táplálóbb! Érdemes szezonálisan termő gyümölcsökből készíteni, egyrészt mert ezek kaphatóak viszonylag jó áron, sok van belőlük, és a szervezetünknek aktuálisan szükséges vitaminokat biztosítják, és mert a közeledben termő, éppen szezonját élő gyümölcs vagy zöldség sokkal gazdagabb vitaminokban, ásványi anyagokban, mint a sok esetben a tartósság érdekében kezelt, hosszan utaztatott termények.  

A jó smoothie titka a megfelelő turmixgép és a folyadék mennyisége, és persze a finom alapanyagok. Az igazán jó gépek kellőképpen fel tudják pürésíteni a hozzávalókat, sőt akár jeget is képesek zúzni az italodba. 

Hogyan készül egy extra smoothie? Csak válaszd ki, milyen gyümölcsből szeretnéd készíteni, vágd apró darabokra, és tedd be egy turmixgépbe, ami pépesre turmixolja. Ha elkészült, nézd meg, mennyire folyékony az állaga, és csak akkor önts hozzá folyadékot, ha túl sűrű és inkább kanalazni lehet, mint inni. Hígíthatod vízzel, gyümölcslével, tejjel vagy akár joghurttal és természetesen ezek alternatív verzióival is.  

Készítheted az italodat friss gyümölcsből vagy fagyasztottból is, nyári melegben feldobhatod egy kis jégkockával is akár, hogy még hűsítőbb italt kapj. 

Bátran kísérletezz az ízekkel és turmixolj vegyesen, különböző gyümölcsökből. A banán egy jó alapot ad minden smoothienak, krémes és kevésbé folyós lesz tőle az ital. Jól áll neki a dinnye, az eper vagy a narancs. 

Mikor igyuk a smoothie-t és shake-et? Szinte bármikor! Tökéletes napindító reggelinek, edzés előtti uzsonnának, hogy legyen elég energiád a mozgáshoz, de egy könnyű és gyors ebédnek is megteszi, ha sietsz, és csak erre van időd. Ha nem szeretnél nehezet vagy sokat vacsorázni, de üres hassal nem jön álom a szemedre, akkor vacsorára is remek választás. Fogyókúrázóknak kifejezetten ajánlott ezeknek a finom italoknak a fogyasztása, hozzáadott cukor nélkül elkészítve bármilyen étkezés kiválthat vele, és még finom is!  

Ha nem volt időd a zöldség vagy gyümölcs beszerzésére, gyorsabb megoldást keresel, akkor jöhetnek szóba az egészséges shake-ek, turmixok, melyeket por alapban kaphatsz a boltokban. Ha ilyen funkcionális élelmiszert vásárolsz, válassz lehetőleg hozzáadott cukrot nem tartalmazó és valamilyen extra hatóanyaggal dúsított shake-et, legyen az édes vagy sós alap. Nagyszerű kiegészítő alternatíva lehet pl. egy rosttal gazdagított termék.  Válassz egy DotsDiet édes shake-et vagy sós leves alapot! Mindegyik igazi rostbomba. 😊 

usercart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram