Barion Pixel

Rendelj 20.000 Ft felett és ingyen szállítjuk!

Kattints ide!

Termékeink fejlesztője

Dr G Kiss Orsolya orvos, farmakológus, táplálkozástudományi szakember az utóbbi időben mind több fogyni vágyó vagy ételérzékenységgel, intoleranciával élő embernek lett támasza. Olyan innovatív táplálkozástudományi alavetéseket épít be a hozzá fordulók étkezésébe, mint a nagyon károsan háttérbe szorított rostalapú táplálkozás.
A LÉNYEG A HOSSZÚ TÁVRA FELÉPÍTETT ÉLETMÓDVÁLTÁS
A doktornő a hozzá fordulóknak az élet több területét megújító szemléletmódot javasol, olyan életmódváltást, mely a hosszú egészséges élet alaphármasát, az alvás-mozgás-táplálkozás tengelyt igyekszik egészséges rendszerbe terelni. Táplálkozástudományi szakemberként ő az életmódváltók étkezési szokásainak megújításán dolgozik.
A nagyon magas rostbevitel a sok elfogyasztott zöldség-gyümölcs segítségével, kevesebb hús, sok folyadék, minimális feldolgozott élelmiszer, böjtök beiktatása az ő tudományos programjának alaptézisei.
A szigorú, önsanyargató diétákat kifejezetten károsnak tartja, hiszen azok rövid távon eredményt hozhatnak ugyan, de tapasztalatai szerint hosszú távon az adott fogyasztó életviteléhez igazodóan tartható, betartható megoldások azok, melyek akár élethosszig is sikerrel járhatnak.

Orsolya már több hazai sztárnak és sok-sok paciensének volt segítségére abban, hogy olyan táplálkozási rendszert alakítsanak ki, mely különösebb erőfeszítés nélkül, életvitelükhöz illeszthetően egy hosszan tartható és egészséges megoldás lehet számukra. Ennek az új életmódnak az alapköve minden esetben a rostdús táplálkozás.

Dr G Kiss Orsolya hitvallása
„Orvosként, szakemberként határozott célom a lakosság szemét felnyitni erre a jelenségre. Nem kell szélsőséges étrendekben, spártai szigorban gondolkodni. A dolog sokkal egyszerűbb, változtass apró, pici lépésekben: köretként egyél inkább savanyúságot, fermentált zöldségeket, salátát; kerüld a péksütiket, a magas cukortartalmú vagy feldolgozott élelmiszereket, fogyassz sok rostot!

Olyan élelmiszereket terveztem, melyek az állandó rohanós hétköznapokban – nekem is négy gyermekünk melletti teendőimet ellátva, és a rendelőim közötti folyamatos ingázás mellett nehezen jutott időm a minőségi táplálkozásra – praktikusan tudunk beépíteni az életünkbe, gyorsan elkészíthetők, táplálók és még finomak is. Így állítottam össze a DotsDiet koncepcióját, melynek fő vezérelve lett a nagyon magas rosttartalom. Saját laktózintoleranciám indított arra, hogy vegán összetevőket használjak alapanyagként, illetve törekedtem a lehető legkevesebb allergén, ám a lehető legtöbb vitamin bevonására. A cukormentes étrendet követőkre is odafigyeltem, így lettek a termékek természetes édesítőszerekkel ízesítve. A hatékonyság mellett az élvezeti értéket is szem előtt tartottam, ezért a DotsDiet ízvilágának megalkotására egy komoly tapasztalattal rendelkező executive séfet kértem fel. Tudatos döntés volt az is, hogy termékeink a hazai fejlesztés után magyarországi gyártók üzemeiből kerüljenek az üzletek polcaira.”

Miért éppen a rost?

Az élelmi rostok a szervezetben a cukor és a zsír felszívódását lassítják, illetve vizet kötve telítenek és csökkentik az éhségérzetedet, aminek köszönhetően a diétád is sokkal sikeresebb lehet. Hogyan? A vízben oldódó rostok bármilyen folyadékkal keveredve saját súlyuknak közel tizenötszörösét képesek felvenni, és így zselészerű masszává alakulnak. Ezért a rost alapú táplálkozás előnye, hogy lassítja a táplálék áthaladását a vékonybélben, ettől érzed magad később vagy kevésbé éhesnek. És mivel a rostok kalóriamentesek is, garantáltan hozzájárulnak a fogyáshoz.


Ám a rostok nem csupán a fogyni vágyókat segítik. A magas rosttartalom az egészséges bélflóra alapja mindannyiunk szervezetében. A bélben élő baktériumok szintjét az ún. bifidobaktériumok szabályozzák. A bifidobaktériumok hozzájárulnak a kórokozók elleni immuntevékenységhez, segítik a vitaminok előállítását, csökkentik a bélrendszeri daganatok kialakulásának esélyét, sőt mára az orvostudomány bizonyított tényként kezeli, hogy egyes lactobacilus és bifidobactérium fajok a mentális egészség megőrzésében is komolyan részt vesznek. Ezeknek a hasznos kis bacilusoknak a szaporodásához viszont élelmi rostokra van szüksége.
usercart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram