Barion Pixel

20.000 Ft felett ingyen szállítunk!

Rendelj most!

Hogyan növelheted a rostbevitelt télen?

január 27, 2025

Télen is fontos, hogy odafigyeljünk a rostbevitelre, mert az nemcsak az emésztést, hanem az általános egészséget is támogatja.

Válasszunk szezonális gyümölcsöket és zöldségeket, mint a sütőtök, alma, sárgarépa, és kelbimbó, hogy megőrizzük a bélflóra egyensúlyát és erősítsük az immunrendszerünket. Az egészséges, rostban gazdag táplálkozás segít abban, hogy energikusak maradjunk a hideg hónapokban is!

Fogyassz több hüvelyest: A bab, lencse, csicseriborsó és borsó remek téli rostforrások. Használj őket levesekben, pörköltekben, vagy salátákban.

Tedd változatosabbá a reggelidet: A zabkása és a joghurt alapú reggelik kitűnő rostforrást biztosítanak. Adj hozzá friss vagy szárított gyümölcsöket, magvakat, és egy kis mézet!

Készíts rostos italokat: A zöldturmixok és smoothie-k télen is frissítőek. Tedd bele például a kelkáposztát, almát, sárgarépát, vagy édesburgonyát.

Főzz nagy adagokat: Az időjárás miatt sokkal jobban esnek a kiadós, meleg étkezések. Főzz zöldségekből gazdag leveseket és pörkölteket, amelyeket több napra is eltehetsz.

Kerüld a feldolgozott ételeket: A gyorséttermek és előrecsomagolt ételek sokszor nem tartalmaznak elegendő rostot, ráadásul gyakran tele vannak sóval, cukorral és egyéb mesterséges adalékokkal. Tudd, mi kerül a tányérodra!

usercart
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram