Válasszunk szezonális gyümölcsöket és zöldségeket, mint a sütőtök, alma, sárgarépa, és kelbimbó, hogy megőrizzük a bélflóra egyensúlyát és erősítsük az immunrendszerünket. Az egészséges, rostban gazdag táplálkozás segít abban, hogy energikusak maradjunk a hideg hónapokban is!
Fogyassz több hüvelyest: A bab, lencse, csicseriborsó és borsó remek téli rostforrások. Használj őket levesekben, pörköltekben, vagy salátákban.
Tedd változatosabbá a reggelidet: A zabkása és a joghurt alapú reggelik kitűnő rostforrást biztosítanak. Adj hozzá friss vagy szárított gyümölcsöket, magvakat, és egy kis mézet!
Készíts rostos italokat: A zöldturmixok és smoothie-k télen is frissítőek. Tedd bele például a kelkáposztát, almát, sárgarépát, vagy édesburgonyát.
Főzz nagy adagokat: Az időjárás miatt sokkal jobban esnek a kiadós, meleg étkezések. Főzz zöldségekből gazdag leveseket és pörkölteket, amelyeket több napra is eltehetsz.
Kerüld a feldolgozott ételeket: A gyorséttermek és előrecsomagolt ételek sokszor nem tartalmaznak elegendő rostot, ráadásul gyakran tele vannak sóval, cukorral és egyéb mesterséges adalékokkal. Tudd, mi kerül a tányérodra!