You are currently viewing „Szerelmes február” főzőcske Szendével,

„Szerelmes február” főzőcske Szendével,

..újra a Carol Art and Cafe konyhájában.

2023. február 11-én ismét megrendezésre került a „dots konyha Szendével” legújabb
találkozója.

A rendezvény fókuszában a szénhidrátok álltak. Maximálisan kiveséztük a témát, kezdve a tévesen beidegződött félelmektől az igazán hasznos és releváns információkig, melyek a szénhidrátokat lengik körül. Rengeteget tudathattunk meg egyszerű szénhidrátokról, vagyis cukrokról és az összetett szénhidrátokról főleg a poliszacharidokról, melyek közé sorolható az élelmi rostok csoportjába tartozó inulin is. Természetesen a menüt is ennek megfelelően állítottuk össze, s mivel a Valentin nap adott apropót a találkozónak, ezért igyekeztünk újra egy ünnepi hangulatú ételsort összeállítani és terítéket prezentálni.

Nézzük mi is kerül a mi asztalunkra!

Levesnek a dots diet „Fokhagymakrém”shaket tálaltuk, friss, tépett petrezselyemzölddel és a szintén magas rosttartalmú, és B vitaminban rendkívül gazdag sörélesztő pehellyel megszórva, melyek tovább fokozták a krémlevesünk élvezeti értékét.
Főételként, lila hagymával gazdagon megszórt, mangalica zsíron, tanyasi csirkemájat sütöttünk, melyhez köretként spenótos tönkölybúza szélesmetéltet tálaltunk, valamint készítettünk egy rendkívül színesés főként rostban gazdag, gyönyörű almás-cékla salátát is, melyet megbolondítottunk egy isteni majonézes, olívás dresszinggel.

Természetesen a desszert sem maradhatott el, mely zablisztből készült amerikai palacsinta volt, nyakon öntve mandulatejben összerázott dots diet „Málnás-marcipános” shekkel, ebbe pedig piros erdei gyümölcsöket csempésztünk!

Amíg az ételek készültek persze mindenki kóstolhatta a dots shakek csodálatos 15 ízét, mely újra elnyerte látogatóink ízlését!

Az ajándék sorsolás sem maradhatott el, a szalaggal átkötött csomagunk ismét a legjobb helyre került ��